vrijdag 28 juni 2013

Dynamische velden in email templates

Als u velden wilt laten visualiseren in email templates gebruikt u zogeheten veld codes. Er zijn verschillende type veld codes die men kan gebruiken om velden aan te roepen.

Als u velden wilt laten visualiseren van het adres/prospect, gebruikt u de volgende code;

{{Address.VeldCode}}

VeldCode wordt vervangen door het ID van een veld. (Zie hieronder)

Een voorbeeld van een aanhef in een email;

Geachte {{Address.BeginningCodeID}} {{Address.FirstName}} {{Address.CPBetween}} {{Address.LastName}},

Let op, veld codes zijn hoofdletter gevoelig. {{Address.firstname}} zal dus niet werken.

Als u veld codes van de medewerker van een klant zou willen visualiseren, gebruikt u;

{{TmEmployee.VeldCode}}

De desbetreffende veldcodes die u kunt gebruiken zijn;

{{TmEmployee.Name}}
{{TmEmployee.Company}}
{{TmEmployee.Address}}
{{TmEmployee.ZipcodeLetter}}
{{TmEmployee.City}}
{{TmEmployee.CountryCodeID}}
{{TmEmployee.Telephone}}
{{TmEmployee.Fax}}
{{TmEmployee.Email}}
{{TmEmployee.Website}}

De velden die hier worden aangeroepen worden vanuit het klanten -> medewerker scherm gehaald. (Zie hieronder)

{{TmEmployee.Name}} zal dus vervangen worden met Piet de Vries

Als u veld codes wilt gebruiken van uw agents, dan gebruikt u de volgende veld codes;

{{User.Name}}
{{User.Email}} (Dit is het email dat men gebruikt om in te loggen.)
{{User.Email1}} (Dit is het email dat ingevuld is onder het "Adres" tab.
{{User.Company}}
{{User.Address}}
{{User.ZipcodeNumber}}
{{User.ZipcodeLetter}}
{{User.City}}
{{User.Telephone}}
{{User.Fax}}
{{User.Website}}

zondag 23 juni 2013

First touch; Open adres dat wordt behandeld door een Agent blijft bij deze Agent

Er is een nieuwe project instelling toegevoegd, first touch. Deze instelling is te vinden onder TeleManager/Projecten/Projecten tabblad Instellingen

First touch

Wanneer een open adres als eerste wordt behandeld door een Agent en het adres moet worden teruggebeld, dan blijft dit adres bij deze Agent. Het adres wordt vanaf dat moment niet meer aangeboden aan een andere Agent.

Power dialing, niet automatisch bellen of met vertraging

Er zijn twee soorten dialing methodes, preview en power. Bij preview gaat de Agent terug naar het overzichtsscherm nadat er een adres is verwerkt. Met power dialing wordt gelijk het volgende adres aangeboden. Het is nu mogelijk dat het volgende adres wordt aangeboden zonder dat het telefoonnummer direct wordt gebeld of met een vertraging van enkele seconden.

De setting is te vinden in het tabblad Instellingen onder TeleManager/Projecten/Projecten.

Wanneer er wordt gekozen voor Power verschijnen er 2 extra instellingen, Default bel veld en Dialing Delay.

Wanner er bij 'Default beld veld' geen keuze gemaakt wordt gemaakt wordt het volgende adres niet automatisch gebeld, de Agent moet handmatig op de belknop klikken.

Wanner er bij 'Default beld veld' een keuze wordt gemaakt voor een telefoonnummer, wordt dit telefoonnummer automatisch gebeld wanneer de agent het voorgaande adres heeft verwerkt. Met het veld 'Dialing Delay' kan er een vertraging worden ingesteld op wanneer het volgende adres wordt gebeld.

Als het vel 'Dialing Delay' is ingesteld op 10 seconden, duurt het 10 seconden voordat het volgende adres wordt gebeld. De Agent heeft dan 10 seconden om ze voor te bereiden.

Link naar LinkedIn

Er is een link toegevoegd naar LinkIn om snel meer informatie over de contactpersoon te achterhalen.

Ga naar het veld LastName in TeleManager/FieldWizard/Velden om deze link te activeren.

Wanneer deze setting is aangevinkt, wordt deze zichtbaar in het adres scherm. De contactpersoon wordt niet altijd gevonden in LinkIn terwijl deze wel een profiel heeft.Klik hier voor meer informatie over dit probleem.

Link naar Google

Om alle relevante gegevens met betrekking tot het adres snel te achterhalen is er een er een link naar de Google Zoekmachine gemaakt.

Ga naar het veld Company in TeleManager/FieldWizard/Velden om deze link te activeren.

Wanneer deze setting is aangevinkt, wordt deze zichtbaar in het adres scherm. De zoekopdracht die naar Google wordt verstuurd bestaat uit de onderstaande velden
  • Bedrijf
  • Straat
  • Huisnummer
  • Huisnummer toevoeging
  • Postcode cijfers
  • Postcode letters
  • Plaats

Link naar Google Maps

Om de adresgegevens snel te bekijken op een kaart, is er een er een link naar Google Maps gemaakt.

Ga naar het veld POCity in TeleManager/FieldWizard/Velden om deze link te activeren.

Wanneer deze setting is aangevinkt, wordt deze zichtbaar in het adres scherm.De zoekopdracht die naar Google Maps wordt verstuurd bestaat uit de onderstaande velden
  • Straat
  • Huisnummer
  • Huisnummer toevoeging
  • Postcode cijfers
  • Postcode letters
  • Plaats

Nieuwe release V6.1.9

Power dialing zonder dat het volgende adres wordt gebeld of met vertraging
Met de instelling Power dialing is het mogelijk dat de Agent na het afsluiten van het ene adres, gelijk het volgend adres in beeld krijgt zonder dat het telefoonnummer alvast wordt gebeld. Het is ook mogelijk om het nummer te bellen met een bepaald vertraging. Klik hier voor meer informatie.

First touch, adres blijft bij Agent
Met first touch kan elk adres in de resultaat categorie open, opgevraagd worden door elke Agent die op het project mag werken. Wanneer een Agent een adres krijgt en de setting First touch is aangezet op het project, kan alleen deze Agent het adres terugkrijgen bij toekomstige belpogingen m.b.t. adres. Klik hier voor meer informatie.

Aanpassen volgorde na te bellen adressen
Agent kunnen nu zelf de volgorde van de na te bellen adressen bepalen. Deze functionaliteit is toegevoegd aan TeleManager/Outbound/Start/, klik hier voor meer informatie.

Versturen van e-mails
Agents kunnen meer controle krijgen over de e-mails voordat deze worden verstuurd. Het gaat hierbij om toevoegen van e-mailadressen in de cc en/of bcc, het bekijken van bijlage(n) en het aanpassen van het onderwerp. Klik hier voor meer informatie.

Zoeken in Google, Google Maps en/of LinkedIn
Om snel vanuit het adres scherm informatie over het bedrijf en/of contactpersoon te achterhalen, zijn er links gemaakt naar Google, Google Maps en LinkedIn (klik op de link voor meer informatie). Door op het desbetreffende icoontje te klikken wordt de zoekopdracht geopend in een nieuw scherm.

LATER DEZE WEEK/VOLGENDE MAAND

Webphone, bellen vanuit de browser
Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een VoIP provider om te bellen moest er altijd een softphone (X-lite, 3CX, VoIPbuster) gebruikt worden om de verbinding tot stand te leggen. Door de webphone in TeleManager is de softphone niet meer nodig.

Gespreksopname
Wanneer de webphone is toegevoegd wordt de gespreksopname functionaliteit getest en volgende maand toegevoegd.

Analytics
Later deze week wordt de nieuwe Analytics module beschikbaar gemaakt. In de nieuwe Analytics zijn een aantal kpi's toegevoegd (klik hier voor een overzicht) en het is nu mogelijk om gemaakte selecties op te slaan als een filter.

Tijdsanalyse
De tijdsanalyse onder TeleManager/Tijdsanalyse is aangepast. De data is nu verdeeld over twee tabbladen om de aanslag op server te verkleinen.

zaterdag 22 juni 2013

Outbound grid; aanpassen volgorde van de te bellen adressen door Agent

De volgorde van de te bellen adressen kan nu door de Agent zelf worden bepaald, de Outbound Grid.  Bekijk onderstaande video over de werking van de Outbound Grid

Ga naar Administratie/Gebruikers en klik op edit om deze setting voor Agents aan te zetten.

Standaard staat deze op One by one. Selecteer Grid om de Agent toegang te geven tot deze functionaliteit.