maandag 18 februari 2013

Koppelen van 3CX (Soft Phone) met TeleManager

We lopen de volgende stappen door om de 3CX Soft Phone te koppelen met TeleManager

1. Downloaden en Installeren 3CX Soft Phone (Gratis)
  2. Instellen 3CX Soft Phone met uw SIP gegevens
  3. Koppelen 3CX met TeleManager

Downloaden en Installeren 3CX Soft Phone (Gratis)

We klikken op onderstaande link om de 3CX Soft Phone te downloaden.

Open het gedownloade bestand en we krijgen het volgende scherm te zien.

We klikken op "Next >" waarnaar het volgende scherm verschijnt.

We selecteren "I accept the terms in the License Agreement" en klikken op "Next >".

Het pad waar de software geïnstalleerd word wordt automatisch bepaald. We klikken op "Next >".

Vervolgens klikken we op "Install".

De Soft Phone is nu geïnstalleerd. Wanneer we op Finish klikken, zal de Soft Phone automatisch opstarten. Indien u dit niet wilt, vinkt u "Launch 3CXPhone" uit.

Instellen 3CX Soft Phone met uw SIP gegevens

Wanneer we 3CX Soft Phone opstarten krijgen we het volgende scherm te zien.

We klikken op "Create Profile" waarnaar het volgende scherm verschijnt

We klikken op "New" waarnaar het volgende scherm verschijnt

Account name => Naam van eventueel de gebruiker of het bedrijf
Caller ID => Telefoon nummer van de SIP

Extension => Telefoon nummer van de SIP
ID => Telefoon nummer van de SIP
Password => Wachtwoord van de SIP

We selecteren; "I am out of the office - external IP" en voeren hier het IP van de telefonie dienst in.
Bijvoorbeeld; sip.telefonie.nl

We klikken op "OK" waarnaar we nogmaals op "OK" klikken.

De Soft Phone probeert nu connectie te maken met de SIP. Wanneer deze connectie tot stand is gebracht staat er "On Hook". U kunt nu altijd even de verbinding testen door uzelf te bellen.

Als laatste stap van het instellen van de Soft Phone is het linken van de sip: protocol in de registery van Windows.

Download één van de onderstaande registery files om uw 3CX Soft Phone te koppelen met het Windows sip: protocol

Voer vervolgens het .reg bestand uit en klik op "Yes".

Koppelen 3CX met TeleManager

We gaan naar TeleManager en we klikken op Formulieren onder FormWizard

Vervolgens bewerken we het formulier waarop de SIP functionaliteit van toepassing moet zijn.

We bewerken het Telefoon veld, in dit geval "Mobiel" en voeren bij "On icon click" sip:#Value# in.

Als we nu naar een adres gaan en we vervolgens op het telefoon icoontje klikken. Zal de Soft Phone aangeroepen worden en zal het nummer gebeld worden.