Importeren van adressen stap 2 'Mappen van velden'

Vorige stappen

Na stap 1 komt het onderstaande scherm naar voren waarin de velden uit het MS Excel bestand 'gemapt' kunnen worden met het juiste database veld in TeleManager.

In de eerste kolom (met de naam Database Field)  staan de database velden uit TeleManager. Hieronder staan alle velden die gekoppeld aan het formulier dat is gekozen in stap 1.

In de tweede, derde en vierde kolom staan de overeenkomstige velden uit het MS Excel. In de tweede kolom (Header Row) staat de eerste regel uit het MS Excel bestand. In kolommen Row1 en 2 staan de 2e en 3e regel uit het MS Excel bestand ter controle.

Wanneer de kolomnaam in het MS Excel bestand exact overeenkomt met de naam in Telemanager wordt het veld automatisch 'gemapt'.

Wanneer de rode tekst  "- Don't map this field! - " in de kolom Database Field naar voren komt dan heeft TeleManager de kolom uit het MS Excel bestand niet kunnen mappen. Twee mogelijke oorzaken;

• De kolom is niet opgenomen in het MS Excel bestand
  • De naam van de kolom uit het MS Excel bestand  de naam van het veld in TeleManager
Laat het veld op "- Don't map this field! - " staan als het veld uit het MS Excel bestand niet geïmporteerd hoeft te worden. Klik in het veld wat een pull down zal creëren als het veld wel geïmporteerd moet worden, map het veld met het juiste veld in TeleManager.

Het rode sterretje geeft aan dat het veld verplicht is.

Let op: Achternaam is altijd verplicht in TeleManager.

Volgende stap;

Importeren van adressen stap 3 ' Controle en importeren'