maandag 18 februari 2013

Koppelen van 3CX (Soft Phone) met TeleManager

We lopen de volgende stappen door om de 3CX Soft Phone te koppelen met TeleManager

1. Downloaden en Installeren 3CX Soft Phone (Gratis)
  2. Instellen 3CX Soft Phone met uw SIP gegevens
  3. Koppelen 3CX met TeleManager

Downloaden en Installeren 3CX Soft Phone (Gratis)

We klikken op onderstaande link om de 3CX Soft Phone te downloaden.

Open het gedownloade bestand en we krijgen het volgende scherm te zien.

We klikken op "Next >" waarnaar het volgende scherm verschijnt.

We selecteren "I accept the terms in the License Agreement" en klikken op "Next >".

Het pad waar de software geïnstalleerd word wordt automatisch bepaald. We klikken op "Next >".

Vervolgens klikken we op "Install".

De Soft Phone is nu geïnstalleerd. Wanneer we op Finish klikken, zal de Soft Phone automatisch opstarten. Indien u dit niet wilt, vinkt u "Launch 3CXPhone" uit.

Instellen 3CX Soft Phone met uw SIP gegevens

Wanneer we 3CX Soft Phone opstarten krijgen we het volgende scherm te zien.

We klikken op "Create Profile" waarnaar het volgende scherm verschijnt

We klikken op "New" waarnaar het volgende scherm verschijnt

Account name => Naam van eventueel de gebruiker of het bedrijf
Caller ID => Telefoon nummer van de SIP

Extension => Telefoon nummer van de SIP
ID => Telefoon nummer van de SIP
Password => Wachtwoord van de SIP

We selecteren; "I am out of the office - external IP" en voeren hier het IP van de telefonie dienst in.
Bijvoorbeeld; sip.telefonie.nl

We klikken op "OK" waarnaar we nogmaals op "OK" klikken.

De Soft Phone probeert nu connectie te maken met de SIP. Wanneer deze connectie tot stand is gebracht staat er "On Hook". U kunt nu altijd even de verbinding testen door uzelf te bellen.

Als laatste stap van het instellen van de Soft Phone is het linken van de sip: protocol in de registery van Windows.

Download één van de onderstaande registery files om uw 3CX Soft Phone te koppelen met het Windows sip: protocol

Voer vervolgens het .reg bestand uit en klik op "Yes".

Koppelen 3CX met TeleManager

We gaan naar TeleManager en we klikken op Formulieren onder FormWizard

Vervolgens bewerken we het formulier waarop de SIP functionaliteit van toepassing moet zijn.

We bewerken het Telefoon veld, in dit geval "Mobiel" en voeren bij "On icon click" sip:#Value# in.

Als we nu naar een adres gaan en we vervolgens op het telefoon icoontje klikken. Zal de Soft Phone aangeroepen worden en zal het nummer gebeld worden.

Koppelen van een Soft Phone met TeleManager

Het gebruiken van een Soft Phone is in de hedendaagse callcenter bedrijven niet meer weg te denken. Het gebruikers gemak van een telefoon op je computer waardoor er meer plaats op je bureau beschikbaar is!

Er zijn verschillende Soft Phones die men kan koppelen met TeleManager.
In een paar stappen heeft u uw Soft Phone gekoppeld met TeleManager en kunt u aan de slag!

dinsdag 5 februari 2013

Projecten

In het menu TeleManager/Projecten/Projecten staan alle projecten opgenomen.

Nieuw project aanmaken
Naam resultaat bewerken
         Project bewerken

In projecten worden alle onderdelen aan elkaar gekoppeld.

Het onderdeel Projecten bestaat uit 4 tabbladen

• Algemeen
  • Instellingen
  • Reistijd optimalisatie
  • Toon medewerker

De instellingen in de tabbladen worden uitgelegd in het artikel Aanmaken projecten

Volgende stap;

Importeren van adressen stap 3 'Controle en importeren'

Vorige stappen;
Na stap 2 verschijnt onderstaande scherm.

In dit geval staat er dat alle adressen klaar zijn om geïmporteerd te worden. Wanneer dit niet zo is, zal de tekst daarentegen ook anders zijn en de eventuele foute records vermelden. Deze kunt u dan aanpassen en daarbij het bestand opnieuw importeren.

Door op de knop "Importeer records (Alleen record(s) zonder fouten worden geïmporteerd.)" te klikken worden de adressen klaar gemaakt voor import, u zal het volgende scherm te zien krijgen.

Uw adressen worden in het systeem gezet terwijl u gewoon door kunt werken. U zal een email bevestiging krijgen wanneer alle adressen in het systeem staan. De email zal vertellen welk bestand geïmporteerd is en hoeveel adressen geïmporteerd zijn.

Importeren van adressen stap 2 'Mappen van velden'

Vorige stappen

Na stap 1 komt het onderstaande scherm naar voren waarin de velden uit het MS Excel bestand 'gemapt' kunnen worden met het juiste database veld in TeleManager.

In de eerste kolom (met de naam Database Field)  staan de database velden uit TeleManager. Hieronder staan alle velden die gekoppeld aan het formulier dat is gekozen in stap 1.

In de tweede, derde en vierde kolom staan de overeenkomstige velden uit het MS Excel. In de tweede kolom (Header Row) staat de eerste regel uit het MS Excel bestand. In kolommen Row1 en 2 staan de 2e en 3e regel uit het MS Excel bestand ter controle.

Wanneer de kolomnaam in het MS Excel bestand exact overeenkomt met de naam in Telemanager wordt het veld automatisch 'gemapt'.

Wanneer de rode tekst  "- Don't map this field! - " in de kolom Database Field naar voren komt dan heeft TeleManager de kolom uit het MS Excel bestand niet kunnen mappen. Twee mogelijke oorzaken;

• De kolom is niet opgenomen in het MS Excel bestand
  • De naam van de kolom uit het MS Excel bestand  de naam van het veld in TeleManager
Laat het veld op "- Don't map this field! - " staan als het veld uit het MS Excel bestand niet geïmporteerd hoeft te worden. Klik in het veld wat een pull down zal creëren als het veld wel geïmporteerd moet worden, map het veld met het juiste veld in TeleManager.

Het rode sterretje geeft aan dat het veld verplicht is.

Let op: Achternaam is altijd verplicht in TeleManager.

Volgende stap;

Importeren van adressen stap 3 ' Controle en importeren'

Importeren van adressen stap 1b 'bewerkte adressen importeren'

Er zijn twee soorten manieren om de bestanden te importeren (alleen Microsoft Excel bestanden);
Gebruikt stap 1a indien het om een 'schoon' onbewerkt adressenbestand geïmporteerd moet worden en en gebruikt stap 1b indien de adressen in het te importeren bestand reeds een bepaalde status hebben.

Importeren van adressen stap 1b 'bewerkte adressen importeren'

Importeren van adressen stap 1a 'onbewerkte adressen importeren'

Er zijn twee soorten manieren om de bestanden te importeren (alleen Microsoft Excel bestanden);
Gebruikt stap 1a indien het om een 'schoon' onbewerkt adressenbestand geïmporteerd moet worden en en gebruikt stap 1b indien de adressen in het te importeren bestand reeds een bepaalde status hebben.

Importeren van adressen stap 1a 'onbewerkte adressen importeren'

1. Selecteer waarde in pull down
In alle pull downs moet een waarde worden geselecteerd. Indien het veld leeg is of als de gewenste waarde niet verschijnt moet deze eerst worden aangemaakt. Klik op de naam van het veld voor meer informatie.

Formulier
Klant
Project
Resultaat categorie
Resultaat
Bron
Bron specificatie

In het veld 'Koppelen aan' en het veld 'Opvolgdatum' kan de gewenste waarde worden geselecteerd.

2. Selecteer bestand (xls)
Klik op 'Browse..' om het bestand te selecteren dat geïmporteerd moet worden

3. Klik op volgende
Klik op volgende om naar de volgende stap te gaan in de 'ImportWizard'.

Link naar LindedIn

In onderstaande afbeelding is de LinkedIn knop toegevoegd achter het veld Achternaam. De informatie die naar LinkedIn wordt verstuurd bestaat uit Voornaam, Achternaam en Bedrijf. Indien de informatie niet volledig is dan zal LinkedIn geen zoekresultaten tonen.

Linkedin TeleManager

In bovenstaande afbeelding is er geen Voornaam ingevuld en bij de Achternaam is Wierda ingevuld en bij het bedrijf Blue Inkt BV. De link die naar LinedIn wordt gestuurd zit er als volgt uit, http://www.linkedin.com/search/fpsearch?type=people&keywords=+Wierda+Blue%20Inkt%20BV. Er zijn geen zoekresultaten in LinkedIn.

Geen zoekresultaat LinkedIn TeleManager

Door BV uit de bedrijfsnaam te halen, verschijnt wel het gewenste zoekresultaat.

Zoekresultaat LinkedIn TeleManager